The Ring

Vodič za buduće muževe…

Dok sam radila kod tate u zlatari imala sam priliku da gledam zbunjene muškarce u potrazi za vereničkim prstenjem. Preznojavali su se dok smo vadili kutije pune različitih modela, izgovarali cifre od 100 do nekoliko hiljada evra, uz pitanje: “A da li znate veličinu? Jer, vidite, samo ovi modeli prstenja su podložni korekciji, pa bi bilo dobro da ako se već za iste opredeljujete, da znate veličinu.”

Oni koji su sa sobom poveli sestre i drugarice ili mame, nisu ništa bolje prolazili.

Zato sam, u duhu ispitnog roka i bežanja od ispitnih obaveza, odlučila da napišem ovaj tekst, možda nekome bude od pomoći.

KAMEN

Pre svega, važno je da znate da postoji razlika u kamenju tj u budžetu koji ste planirali da izdvojite. Možete kupiti prsten sa cirkonom (jednim ili više) sa dijamantom ili kao što vidim da je sve popularnije – sa nekim drugim dragim kamenom (rubin, smaragd…).

Kada je cirkonsko vereničko prstenje u pitanju cene se kreću od oko 100 evra ka naviše.

Za laike teško će biti da na prvo gledanje napraviti razliku između cirkona i dijamanta (osim u ceni), međutim od radnje do radnje sve će vam biti jasnije zašto su dijamanti najbolji ženski prijatelji 😉 Dakle cena dijamantskog vereničkog prstenja se kreće od oko 300 evra do tri hiljade evra (pristojna cena).

prsten_verenicki_05Ako mene pitate, između ogromnog cirkonskog ili malog dijamantskog – uvek bih izabrala dijamantski prsten. Prosto, lepše je veriti devojku sa tako nečim. Ukoliko se opredelite za dijamant, obavezno se informišite pre kupovine, nešto sam ja škrabala ovde – ali je važno da dobijete i sertifikat za isti.

S druge strane, ako vaša draga ima malo veću šaku (ništa strašno, imam je i ja), biće smešno gledati neku minijaturu na njenoj ruci. Momci čije devojke imaju sitne šake nemaju tih problema.

Tu je i varijanta sa prstenjem sa dragim kamenjem poput rubina (crveno-roze), smaragda (zeleno), citrina (žućkasto) – koju ne preporučujem osim ako vam devojka nije slala jasne signale da želi baš takav verenički prsten. Inače je to meni bljak i ne verujem u šareno vereničko prstenje.

SIZE DOES MATTER

Ovde ne govorimo o veličini kamena, ona je svakako važna ali je određuje vaš budžet. Reč je o veličini samog prstena. Postoje dve varijante – da uzmete neki prsten koja vaša devojka nosi, odnesete u prvu zlataru i zamolite da ga izmere i kažu veličinu, tako da prilikom kupovine znate koliki prsten da kupite ili na koju veličinu da ga koriguju.

Važno je da znate (ako vam prodavci ne kažu) da prstenje na kome je šina (osnova prstena) prekrivena kamenjem najčešće ne može mnogo da se koriguje (eventualno za pola broja) a da prstenje sa jednim do tri kamenčića može.

Nemojte ići metodom nagađanja – “njen domali prst je veličine mog malića” – često ćete pogrešiti.

Za kraj, par SAVETA

Što se tiče same prosidbe, tu budite kreativni… Najbolje znate šta vaša draga voli, želi… Treba vas samo za kraj upozoriti da žene očekuju da ih zaprosite, tada postaju detektivi – kopaju po kompjuteru, gledaju u History pa je dobro da obrišete ovu stranu ako želite da je iznenadite 🙂 Isto tako, vi možete preturati po njenom računaru, pa ćete možda ćete naći model koji je odavno “snimila”.

I da, nemojte biti stipse, podignite kredit, jer ćete želeti da ono što se nađe u plišanoj kutijici bude ostvarenje njenih želja. I one koje govore kako su im to nebitne stvari, makar jednom su maštale o tome šta će se naći na njihovoj ruci i ostati tu, nadamo se, zauvek.

Srećno!

M.

P.S. A kada završite ovu proceduru, čeka vas tekst o burmama 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s